Grembergen – Basisschool ’t Vlasbloempje uit Grembergen bestaat 50 jaar. Om die verjaardag in de kijker te zetten werden dit schooljaar al heel wat activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Vorige zaterdag vond een academische zitting met receptie en buffet plaats. Op 5 mei volgt een grote reüniefuif plaats en op 3 juni wordt het vijftigste schoolfeest georganiseerd.
’t Vlasbloempje, de basisschool van de Vlaamse Gemeenschap, ging van start op 1 september 1961. De school startte in paviljoenen en gelukkig zag de overheid snel in dat men te kampen had met plaatsgebrek. In 1963 werd dan onmiddellijk gestart met een nieuwbouw. Een degelijke structuur die momenteel up-to-date staat zowel qua milieurapport, veiligheid als didactische uitrusting.
In 1966 telde de school reeds 3 kleuterklassen en 6 lagere klassen. In 1971 kreeg de school een eigen keuken. Deze is nog steeds operationeel en dagelijks kunnen de kinderen genieten van een lekkere, volwaardige maaltijd aan een democratische prijs.
Na een carrière van 30 jaar voor de klas, waarvan 25 jaar in het pluralistische Brussel, werd in 2007 de heer André Tassin directeur van de school, waar ook een methodeschool in Zele aan verbonden is.
André Tassin is trots op wat de school in al die jaren wist te verwezenlijken. “Dit is uiteraard ook te danken aan de samenwerking tussen leerkrachten, ouders en vriendenkring. In die periode zijn er festiviteiten ontstaan die nog steeds, ieder schooljaar, herhaald worden. De school is deze vriendenkring al jaren dankbaar voor de materiële en financiële hulp. Een voorbeeld? Alle klassen hebben de laatste nieuwe methodes, onze taalmethode is de duurste die op de markt is maar we willen graag de prijs betalen, iedere klas is uitgerust met pc’s en smartboard, … Wij staan open voor de nieuwe technologieën”, aldus directeur Tassin. Hij is fier dat ’t Vlasbloempje een warm nest is voor alle kinderen. Bijkomende zorg, extra hulp voor leerlingen die dit nodig hebben, is er altijd.
Op de academische zitting kreeg de school bezoek van de minister van Onderwijs Pascal Smet en Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs. Ook zij wisten de school op alle vlakken te appreciëren.
De kinderen ontwierpen naar aanleiding van het bezoek van de minister onder de kundige en kunstige leiding van de heer Johan Walraevens een kunstbos. Een bos met 50 kunstbomen dat, vanaf nu, ieder jaar zal aangroeien met een kunstboom. Ieder kind van de school nam actief deel aan de realisatie van dit bos. De volgende activiteit is de reüniefuif, waar alle leerlingen die sinds 1961 bij ons naar de school kwamen welkom zijn, om samen te vieren.