Zoeken

De verkiezingscampagne is begonnen (resultaten poll)


(klik op de titel voor een grotere afbeelding)

Dendermonde – Met de persconferentie van CD&V en N-VA werd de verkiezingscampagne op weg naar 14 oktober 2012 definitief op gang getrapt. Ook Editie – zoals u dat van ons gewoon bent – volgt het allemaal op de voet, en startte alvast met een online peiling. Al is het zeker geen wetenschappelijk verantwoorde enquête, de eerste resultaten op basis van 253 reacties zijn op zijn minst interessant. Zo mag N-VA heel tevreden zijn met de beslissing op eigen kracht naar de verkiezingen te trekken: de partij haalt 43% van de stemmen in onze peiling. Dat maakt van Marius Meremans de volgende burgemeester… CD&V, die andere scheidende partij, scoort met een kleine 14% zwakjes in onze mini-poll.

De tweede partij is sp.a, die ruim 22% haalt. De partij startte de campagne met de lancering van hun website www.14102012.be, een online discussieforum waar de Dendermondenaar zijn ei kwijt zal kunnen over verschillende thema’s. Als eerste thema staan de speelstraten op de site.

Bengelen op het moment van schrijven rond de 5%: Open VLD, Groen! en Vlaams Belang. De Dendermondse liberalen zijn onlangs de campagne gestart met een actie rond het parkeerbeleid in Dendermonde, en ook Groen! is al een tijdje bezig met zijn standpunten kenbaar te maken. Zo hebben de groenen, die op dit moment geen enkele verkozene hebben in onze stad, een debatavond over de doortrekking van de N41 georganiseerd.

Zullen hete hangijzers als die N41 en de nieuwe gevangenis de lokale verkiezingscampagne bepalen? Of wordt de lokale campagne gedomineerd door de nationale politiek? Hoe dan ook, het belooft een razend interessant verkiezingsjaar te worden. U leest er alles over in Editie en op www.dendermondekiest.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Eén reactie

  1. Met spanning en groeiend ongeduld kijken we uit naar de concrete en kleinschalige planning “Herinrichting kerkplein – Oudegem”Concrete
    duidelijkheid van alle partijen en in ’t bijzonder van de Sp.a fractie en volkswelzijn
    Of wordt het weerom een dossier dat voor storm gaat zorgen.. Duidelijkheid NU !!!

Geef een reactie