Dendermonde – Bakt u er niks van in de keuken, maar wilt u toch af en toe iets lekker op tafel zetten. Misschien helpt een kookcursus bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs Leerstad.
Filip Brys leert er al vijf jaar volwassenen lekker koken. “De cursussen zijn bijzonder populair en zitten goed vol”, bevestigt Filip. “Onze opdracht is ervoor te zorgen dat cursisten
die bezoekers over de vloer krijgen een volledige maaltijd van aperitief tot dessert kunnen klaarmaken. Onze cursisten hebben soms een heel uiteenlopende achtergrond en hebben elk hun vaardigheden, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze ongelofelijk gemotiveerd zijn. Het is een zeer dankbaar publiek”.
De cursus is gespreid over drie jaar. “We starten met een basisopleiding. Cursisten die kunnen aantonen dat ze voldoende basiskennis hebben, kunnen direct door naar het tweede jaar. In het tweede jaar komt de meer verfijnde keuken aan bod en in het derde jaar gaan we gastronomisch koken. Dit schooljaar werd een vierde jaar toegevoegd: trendy koken”, aldus
Filip aan. “Dit extra jaar komt er op vraag van de cursisten en is waarschijnlijk ingegeven door de verschillende kook- en restaurantprogramma’s op televisie”.
Alle lessen vinden plaats in de nieuwe keukenaccommodatie van het Koninklijk Technisch
Atheneum aan de Zuidlaan. Leerstad organiseert in het kader van de ‘Week van de Smaak’ op zaterdag 20 november een mini opendeur met verschillende demonstraties en randanimatie.
Meer informatie: www.leerstad.be