Zoeken

“Stadsbestuur niet bezig met Vlaamse feestdag”

Dendermonde – Het stadsbestuur kan zich volgens gemeenteraadslid Walter Deygers (N-VA) niet veroorloven om naar aanleiding van de Vlaamse feestdag geen festiviteiten te organiseren. Deygers uitte hierover zijn ongenoegen tijdens de gemeenteraadszitting van 19 maart.

Walter Deygers: “In het kader van de 11 juliviering organiseerde de stad de voorbije jaren de activiteit “Vlaanderen Feest!”, maar vorige maand kondigde de burgemeester aan dat dit omwille van budgettaire redenen vanaf 2014 niet meer zou gebeuren. Hoewel op de website van de stad vermeld staat dat er die dagen ‘geen activiteiten zijn’, is het wel de bedoeling om dan het nieuwe initiatief “Marktrock Dendermonde” te organiseren. Geen enkele Vlaamse stad die naam waardig kan zich veroorloven om rond 11 juli niets te organiseren. De nv Live Entertainment heeft een duidelijk en zuiver commercieel doel voor ogen. Het initiatief is waardevol en het programma zal ongetwijfeld eigentijds zijn, zeer aantrekkelijk en zeer volks, maar kan geen 11 juliviering vervangen.”

“De meerderheid heeft einde maart nog niets gedaan om voor 11 juli iets te organiseren. We nodigen hen uit om zo snel mogelijk een initiatief te nemen om de Vlaamse feestdag toch op een waardige manier te vieren. Misschien kan dit nog in samenwerking met de lokale culturele verenigingen, de bibliotheek, CC Belgica, … N-VA is bereid daaraan mee te werken”, aldus Walter Deygers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Geef een reactie