Sint-Gillis – Marleen Van Damme eindigde midden deze maand op de tweede plaats van de Paardenworstenwedstrijd georganiseerd door de Dendermondse musea. De wedstrijd vond plaats in het kader van de Week van de Smaak. De echtgenoot van Marleen bezorgde ons haar recept. Laat weten hoe het afloopt, als u het recept uitprobeert. 🙂
Materioël ver 500g peirdekoetters
– 500g peirdekoetters van op ’t Vestje bè Va Caater
– E potteke fong van be den Delhais – uëk op ’t Vestje, ten moëje ni vèr goan
– Solo boter
– 2 ajouine (echte Derremonse, as ge Ölsterse pakt zédde bedroge)
– 3 klaine lepelkes stoofvliëskrouin
– Tijm, laurier, peper en zoot (da vinde wel in a spénne onder den trap)
– 1 fles brouin toefelbier (as gèr kent afblaaive)
– 1 sneeke peperkoek van on de Vondelbeek (uek goe ver nor de koer te goën)
– Soosbinner
Hoe mokt ét geriët ?
Drouit de peirdewèste op de grütte van de palm van aj handj. Lotsj à boter goe brouine.
Bakt à weste langs alle kante goe brouin en proefd’isch van het toëfelbier.
Lotsj an ajouin in en komme brouine, doet er laurierblouikes bei, de wèste en e potteke fong. Afkrouin met peper en zoot, doet er de stoofvliëskrouin bij, den tijm en op ’t leste – as à wèste beginne te zwiëte, oversoppe mé het toëfelbier.
Roemmelt alles déiriën en lotsj 30 minite op é zacht vierke stoën.
Past oëp: A wèste moge nie boven a soos komme piepe!!
Doe na da stikske peperkoek in a soos en wéirket af mé de soosbinner. Dient op mé brouin bruët of friette.
Et smoëkeleik….
Sis van den biënaar.
Eén reactie
twas te peizen da er peperkoek in moest!